Sustainability

Werken aan een groenere toekomst

Bij Motix is sustainability niet zo maar een hippe term of buzzwoord. Ons business model is op vele vlakken een weerspiegeling van herbruikbaarheid en circulaire economie. Alles begint bij aluminium, het materiaal dat we overal gebruiken in onze projecten en producten.

Aluminium is een uitermate duurzaam metaal dat voor de volle 100% recycleerbaar is zonder in te boeten aan kwaliteit. Waar mogelijk werken wij dan ook steeds met gerecycleerd materiaal van hoge kwaliteit met een lage carbon footprint. Weetje: bijna 75% van al het aluminium dat ooit geproduceerd is wordt nog steeds gebruikt tot op vandaag. We werken met een zero-waste policy waarbij niks verloren gaat in onze productie.

Naast onze materiaalkeuze streven wij als bedrijf naar een zero-emission business waarbij ons gebouw compleet co2 neutraal is en volledig voorziet in onze energiebehoeftes. Daarenboven worden al onze producten verpakt in duurzame ecologische verpakkingen en werken wij volledig paperless. Geen onnodige prints en dus ook efficiënter werk.

Duurzaamheid is doordrongen in alles wat we doen bij Motix!

Wil je meer weten over hoe wij onze carbon footprint tot een minimum proberen te brengen? Give us a shout en we helpen je graag verder.